Aanbod trainingen

Anderen Coach geeft trainingen aan ruiters en teams

Centraal staat de ervaring dat jij je gedacht niet bent. Hierdoor is er veel meer mogelijk dan je denkt.
Daarnaast coach ik ervaringsgericht en kijk naar wat de mens nodig heeft. Ik heb zelf vele verschillende trainingen en opleidingen gedaan zodat er altijd iets in de rugzak zit waarmee ik jullie kan helpen.

Ruiters

Hoe maak je je training met je paard leuk en leerzaam? Hoe benut je de nieuwsgierigheid van je paard? Waarom lukt iets niet en blijf je hangen in een oefening?
Anderen Coach geeft intensieve en ervaringsgerichte trainingen met of zonder eigen paard. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor de samenwerking, communicatie en de relatie (het vertrouwen) tussen jou en je paard. Maar het aller belangrijkste is lol hebben in wat je doet. Plezier hebben en duidelijk zijn wanneer je paard het goed doet door dit samen spelenderwijs te ontdekken. Want als je samen dezelfde taal spreekt, dan communiceer je zoveel makkelijker en leuker.

We gaan spelenderwijs op zoek naar jouw eigenschappen en die van je paard. Je leert elkaar veel beter kennen zodat je bewust bent van de lichaamstaal van je paard EN van die van jezelf. Het draait allemaal om (zelf)vertrouwen en balans tussen zowel lichaam als geest. Je gedachte bepalen niet wie je bent of wat je doet. Je bent veel vrijer dan dat. En je paard weet dat. Benut je eigen mogelijkheden en je bent veel minder afhankelijk van je eigen stemming en gedachtes. Het levert je vertrouwen in jezelf en in elkaar op.

Deze trainingen zijn vaak een levens-veranderende ervaring waar jij en je paard altijd met plezier op terug kijken.

Teams

Teamsessies,….maar dan Anders
Wil jij weten wat er in je team gebeurd? Waarom reageren collega’s op een bepaalde manier? Waarom wordt je als team niet gezien of gewaardeerd?
Samen met haar paarden gaat Anderen Coach samen met jullie aan de slag om te kijken wat er echt speelt.
Door midden in de natuur te coachen ontstaat een dynamiek waar vertrouwen en eerlijkheid essentieel is. Dit proces geeft alle teamleden een breder perspectief op het team, je teamgenoten en je eigen inbreng. Dit alles zonder oordeel, maar wel duidelijk zichtbaar. Je leert elkaars kwaliteiten beter kennen, maar ook elkaars minder leuke kanten waarderen. Hierdoor zijn de rollen duidelijker, waardoor meer samenwerking ontstaat. Er is geen standaard programma, elk team is anders en dat maakt het werken met teams nou net zo leuk. Kom ook ervaren wat het voor jullie team oplevert…

Van angst naar vertrouwen

Je paard zelfverzekerd en moedig. En zelf rustig zijn in onzekere situaties. Wie wil dat nou niet? Na onze life changing training lukt dat!!

Onder begeleiding van maar liefst 2 professionals (beide paardencoach) een instructrice en een gedragsdeskundige voor mens en paard werk samen met je paard aan rust, vertrouwen en leiderschap.

Tijdens de training nemen we je mee in het hoe en waarom paarden reageren zoals ze doen. Maar voornamelijk kijken we naar jou als ruiter.
Hoe ga je om met je paard. En hoe doe je dat bij stressvolle situaties? Jij leert zelf wat je moet doen om rustig te blijven en hoe je dit over brengt op je paard. Daarnaast wordt je paard minder sensibel op allerlei prikkels, waardoor je jouw paard door elke situatie kan leiden. Als een echte leider!

Programma
We starten in de ochtend met een korte kennismaking met alle deelnemers, paarden en de thema’s die er spelen. Zo kunnen we direct ingaan op de situatie die bij jou speelt. Wij werken niet met een standaard methodiek maar kijken echt wat bij jou en je paard past.
Na een theorieles en gaan we praktisch aan de lag met grondwerk- en leiderschap oefeningen. Na de verzorgde lunch gaan we met de paarden aan de hand een parcours in. Het gaat hier niet om dat je ff snel de hindernis neemt, maar dat jullie in vertrouwen met de “angsten” die spelen om kunnen gaan. Indien dat goed gaat kun je onder begeleiding onder het zadel het parcours in. Op naar meer zelfvertrouwen voor beide.

Doen
In deze cursus boeken we altijd snel vooruitgang. De paarden worden moediger en laten zich meer leiden. En jij staat sterker in je schoenen. Je krijgt een heleboel tips, trucs en tools en kan deze direct toepassen. Het zien van de verandering bij je paard zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt in elkaar. Van angst naar vertrouwen!

Data & locatie
11 juli 2020 te Anderen Coach
29 augustus 2020 te Anderen Coach

Eigen locatie:
Het is ook mogelijk om vanaf 6 deelnemers op je eigen stal een schriktraining te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Docenten:
Ria Duinker, 3P facilitator (iets met je gedachten), Orun en Happy Athlete instructrice, Equine Assisted Coach, Level 1 en 2.
www.anderencoach.nl

Lisbeth Houthuijzen, 2Moons Gedragsdeskundige. Equine Assisted Coach. Level 1.
www.horseconcepts.nl

Geef je direct op.

Een leider voor je paard

 • Weet jij het verschil tussen een goede leider of een baas zijn voor je paard?
 • Weet jij wat je moet doen als hij niet doet wat jij wilt?
 • Vind je het soms best spannend en lijkt het alsof het nooit gaat lukken?
 • Wil jij weer plezier krijgen in het rijden en de omgang met je paard?
 • En wil je dat op een leuke, duidelijke en vriendelijke manier samen doen?

Na de succesvolle trainingen afgelopen winter organiseert Anderen Coach dit jaar weer deze deze leerzame workshop van 4 lessen:

Les 1: Eigenschappen van je paard (Horsenality)
Hoe je kan zorgen dat je paard sneller, beter en de juiste dingen leert.

Les 2: Ruiter als leider
Je leert het verschil tussen een leider en een baas. Je gaat je paard sturen met intentie en lichaamstaal.

Les 3: Vanaf de grond: stukje parelli
Je ontdekt waarom grondwerk het rijden een stuk makkelijker maakt. Hoe werkt het en waarom werkt het zo goed.

Les 4: Samen in balans in het zadel
Alle puzzelstukjes neem je mee en vallen samen onder het zadel. Je hebt een mooie basis voor je samenwerking en geniet van elkaar in ontspanning.

Geef je nu op!

Data: 12, 26 maart en 9 en 23 april 2021 om 19:15 – 20:45 uur
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Investering: € 115,- p.p voor 4 avonden.
Opgeven: Leuk! Dit kan tot uiterlijk 10 augustus
Max 5 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding

In verbinding met je paard

 • Wil je graag meer verbinding en meer ontspanning?
 • Werkt je paard voor jou? Of werken jullie samen?
 • Wist je dat jouw zit en houding van invloed is op de beweging van je paard?
 • En wil je dat op een leuke, duidelijke en vriendelijke manier samen doen?
 • Zowel op de grond als in het zadel?

Na de succesvolle trainingen “van angst naar vertrouwen” en “leiderschap voor je paard” organiseert Anderen Coach dit jaar weer de training “In verbinding met je paard”:

Les 1: Houding en zit (zonder paard)
Hoe je niet alleen via de teugels verbinding hebt, maar ook de rest van je lichaam van invloed is op de beweging en verbinding.

Les 2: Verbinding (met paard)
Iedereen wil het..maar wat is het?
Waar zit de verbinding tussen mij en mijn paard?
En hoe herken ik zijn signalen?

Les 3: In verbinding in het zadel (met paard)
Hoeveel invloed heeft je zit op de houding en beweging van je paard? Alles neem je mee en valt samen onder het zadel. Je hebt een mooie basis voor je samenwerking en geniet van elkaar in ontspanning en verbinding.

Geef je nu op!

Data: 13, 27 augustus en 18 september van 19:15 – 20:45 uur
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Investering: € 95,- p.p voor 3 avonden.
Opgeven: Leuk! Dit kan tot 2 augustus
Max 5 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding

 

 

 

‘Ik vind het spannend’

 

 

‘ik ben bang de contole kwijt te raken’

 

 

‘ik ben bang dat ik eraf val’

Ervaar jij spanning tijdens het buitenrijden? Kijkt je paard naar van alles, maar let hij niet op jou? Ben jij een controle freak en ben je bang dat je paard dingen doet die jij niet wilt, zoals er vandoor gaan? Ben jij van je paard gevallen en durf je niet meer buiten te rijden omdat je bang bent er weer af te vallen

 

 

 

 

‘ik wil ontspannen rijden’

 

 

‘ik weet wat ik moet doen’

 

 

‘ik wil lekker genieten’

Je wilt met een losse teugel in verbinding samen buiten rijden. Doordat je weet wat je doet ben je alert maar niet gespannen. Je paard heeft vertrouwen in je. Je weet hoe je meer rust in mijn hoofd krijg, waardoor mijn paard rustiger is. Hierdoor kun je zonder dat alles perfect is naar buiten. Je bent zelfverzekerder en weet wat je kan doen als er iets gebeurd. Doordat je vertrouwen hebt in jezelf en je paard gaan jullie weer lekker naar buiten.

In het voor-en najaar van 2021 ga je na deze 3 daagse training weer ontspannen met je paard naar buiten. We werken aan ontspanning voor ruiter en paard, je krijgt persoonlijke coaching, angst begeleiding en gaan dmv grondwerk aan de slag met lichaamsbewustzijn. Uiteraard sluiten we de 3 daagse af met een buitenrit.

Tijdens de 3 daagse verblijf je op het terrein van Anderen Coach en overnacht je in B&B Anderen Erf. Vanuit je appartement kijk je uit over de weide met de paarden.

Max 4 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding
Locatie: Anderen Coach te Anderen (Drenthe)
Investering: € 395,- incl overnachting (ruiter & paard) en pizza avond
Data: 13, 14 en 15 april; 1, 2 en 3 juli; en 7, 8 en 9 oktober 2021
Opgeven: Leuk! op de pagina trainingen kun je je direct opgeven

Paarden communiceren met elkaar vanaf de grond. Hun houding, beweging en energie geven aan wat ze voelen en wat ze willen.

Herken jij de communicatie van je paard?
Weet jij wat je met jouw houding aan je paard verteld?

Anderen Coach en Horse Concepts geven dit najaar 2 interessante workshops.

 1. Grondwerk
 2. Trailerladen

1. Grondwerk is de basis van het omgaan met je paard. Zodra je het land op loopt of de stal in geef je met jouw houding aan hoe je je voelt en wat je van hun wilt. Ben jij je daarvan bewust?

Tijdens deze interactieve workshop nemen we je mee in de houding en communicatie met de paarden. We zien hoe paarden met elkaar en met jou communiceren. Echt communiceren met paarden begint bij jezelf. Je ziet hoe je gemoedstoestand invloed heeft op het paard, hoe ze een vraag stellen of richting geven of antwoord geven op jouw vraag. Je leert communiceren met energie, intentie, balans en ontspanning.

Dit laten we zien door een demo, maar gaan we ook zelf aan de slag met houding en gedrag van onszelf. Super leuk en leerzaam zodat jij met deze informatie zelf aan de slag kunt met jouw paard.

Voor wie:
Voor iedereen die een fijnere samenwerking met zijn paard wil.
Je gaat met goeie tips en inzichten naar huis, zodat je zelf verder kunt oefenen. Ook leuk voor mensen zonder eigen paard.

Wat kun je na afloop:
Vanaf de grond kun je met je paard heel veel doen, denk bijvoorbeeld aan:
– verbetering van de communicatie tussen jou en je paard
– bewustwording van houding en non verbale communicatie
– het aanleren van zijgangen
– het geeft je informatie over leiderschap
– het ontwikkelen van spieren
– het is leuk!

En oh ja: het is met een kleine groep mensen, het is allemaal buiten en we zijn strikt op de Corona richtlijn.
Geef je hier direct op!

 1. Trailerladen

Hoe fijn is het als je paard zo de trailer op loopt!!

Veel mensen of paarden hebben moeite met de trailer. Eigenlijk wel logisch want een paard staat graag in het open veld met andere paarden zodat als er gevaar dreigt hij weg kan rennen. En wat doen wij: wij zetten m alleen in een klein en donker hokje waar hij niet weg kan, geen contact heeft en ook geen idee heeft waar hij heen gaat. Super onveilig dus, volgens je paard.

Hoe zorg jij er nou voor dat het wel veilig is? Dat hij met vertrouwen op de trailer stapt.
Dat jij je vertrouwt en zeker voelt om je paard in de trailer te zetten.

Lisbeth Houthuijzen neemt je tijdens deze demo mee in een trailer laad probleem. Wat zijn de do’s en don’ts. Hoe bereid je je voor?
En hoe werkt het nu wel?

De eerste tip krijg je nu al van ons:
“ Als je problemen ondervind bij de trailer en de frustratie wordt steeds groter, stop dan moet oefenen. Je leert jouw paard (onbewust) het verkeerde, dat trailerladen niet leuk is en dat hij er niet op hoeft. “

Voor deze demo zoeken we nog een paard met een trailerlaad probleem. Dus wil jij graag met je eigen paard aan de slag tijdens deze demo: meld je dan aan en geef in de opmerkingen je probleem aan. Voorwaarden is wel dat je met je paard op locatie in Anderen kunt komen. Wordt jij uitgekozen dan krijg prive begeleiding voor de kosten van een demo.

Data & locatie
7 november te Anderen Coach, Anderen (Drenthe)
10:00 – 12:00 uur Grondwerk
13:00 – 15:00 uur Trailerladen

Investering
Grondwerk: €32,50 pp
Trailerladen: €32,50 pp
Kom je naar beide trainingen dan kost het slechts € 60,-voor een hele dag (zelf lunch meenemen)
Er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar gezien de 1,5 meter. Interesse? Geef je snel op.

Klik hier op je direct op te geven

Van individu naar team

Samen met Anderen Coach en de paarden gaan jullie spelenderwijs op zoek naar de kwaliteiten van jezelf en van je team. Je leert jezelf en elkaar beter kennen in een veilige oordeelloze omgeving. Zo kom je er samen achter wat er werkelijk speelt, je voelt je veilig en en heb je weer plezier in je werk en met je collega’s. De weg is vrij voor de volgende stap in professionalisering in het team. De organisatie kan niet meer om jullie heen, want jullie weten nu waar je voor staat. Jij en je team zijn professionals en zichtbaar voor de organisatie.

Together Everyone Achieves More

Duur: 2 dagdelen
Aantal deelnemers: groep tot 12 personen
Investering: elke team verdient een maatwerk programma.
Opbrengst: je leert je collega’s beter kennen waardoor je meer vertrouwen en respect krijgt voor elkaar. Doordat jullie inzage hebben in de kwaliteiten van je teamleden kunnen jullie deze makkelijker benutten. Er is meer vertrouwen, men luistert en begrijpt meer van elkaar waardoor er meer bereidheid is om voor en met elkaar te werken.

Eventuele eerder opgedane kennis van bijv. DISC kan tijdens deze sessies verder worden uitgebouwd.

Frisse blik op je team

Iedere leidinggevende loopt wel een keer vast met zijn team. Je komt niet tot het beste resultaat, de onderlinge verhoudingen zijn niet oké en het vertrouwen ontbreekt. Terwijl jij graag samen resultaat wil behalen.
Samen met mijn paarden help ik je aan een frisse wind in je team zodat duidelijk wordt wat er beter kan, de verwachtingen naar elkaar worden uitgesproken en de communicatie weer open is.

Je hele team boekt snel vooruitgang omdat iedereen zich bewust wordt van de effecten van zijn gedrag, gedachten en gevoel. Aan het eind van de dag staan jullie je sterker in je schoenen. Alle activiteiten zijn op de grond. Je zit niet op het paard.

Wat kun je verwachten?
– krachtige metaforen met je werk
– een unieke ervaring
– inzicht in wat er daadwerkelijk speelt
– eigenaarschap en verantwoordelijkheid wordt automatisch gepakt
– lekker met elkaar aan de slag
– in een prachtige en veilige omgeving

Voor team die:
– de uitdaging graag aan gaan
– willen trainen en leren buiten hun comfort zone
– het leuk vinden om meer over elkaar te weten om zo samen meer te bereiken

Neem contact met mij op voor een persoonlijk aanbod.

Natuurlijk leiderschap in een dag

Iedereen heeft het erover…maar wat is het nou eigenlijk? En waarom willen we het zo graag?

Samen met het paard ga je op zoek jouw manier. Er is namelijk niet een manier die goed is en altijd werkt. Het is geen kunstje die je aanleert, als je het eenmaal begrijpt is het zo simpel en ook leuk. Dus geen gedoe, getrek of gevecht in je team, bij je collega managers, maar gewoon lekker jezelf zijn.

Voor iedereen die:
– willen ontdekken waar je blij van worden
– open staan voor andere manieren van leidinggeven (maakt niet uit of het je team, partner, kinderen zijn)
– graag in gesprek gaan over natuurlijk leiderschap
– open staan voor bijzondere feedback
– willen oefenen in loslaten, richting geven, vertrouwen…
– en gewoon lekker willen genieten van het leven zonder dat alles te ingewikkeld wordt

Datum: hier wordt nog een datum voor gepland
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Investering: individueel € 127,- incl. BTW
Opbrengst: veel meer rust in je hoofd en je werk. Je bent verantwoordelijk voor je team, maar het gaat allemaal vanzelf. Duidelijk zijn en leidinggeven is nog nooit zo leuk en eenvoudig geweest.

Geef je meteen op!

Wat vinden mijn klanten ervan?

Esther van der Linden van Was getekend Esther van der Linden was in mei 2020 aanwezig bij een teamsessie voor ZZP’ers. Zij tekende de volgende review.
Ik ben er trots op. Dank je wel Esther.