Coachen van teams met paarden, waarom?

Loopt het in jouw team niet helemaal lekker?
Botst het tussen collega’s?
Of merk je dat er iets is, maar wordt het niet uitgesproken?
Wil je graag een team zijn, maar lukt het niet?
Of zou je meer willen en kom je niet tot je recht?

Samenwerking en veiligheid zijn het belangrijkste in een team. Een vaak gehoorde uitspraak, maar waar zit dan de link met coachen met paarden?

Heb jij ooit eens een kudde paarden tegen elkaar aan zien rennen?
Paarden leven in een kudde voor hun eigen veiligheid. Als individu zijn ze namelijk erg kwetsbaar in de natuur. In deze kudde zijn afspraken gemaakt qua leiderschap en die zijn heel helder en duidelijk. Als de kudde niet veilig is brengt de leider ze in veiligheid. Als de leider zijn rol niet pakt, dan pakt een ander deze. Voor paarden zijn de rollen heel duidelijk. Zo werkt het ook bij mensen. Ieder heeft zijn eigen rol in de kudde, kijk maar naar je werk, je partner, je kinderen.

Het loopt vaak niet lekker als er onduidelijkheid is. Dan gaan er twijfels ontstaan, bij jezelf of bij je team. Waar ben jij goed in? Welke plek neem jij in in je gezin, in jouw team, jouw kudde? Ben je een leider of een volger? Zodra je vragen gaat stellen kan het onduidelijk worden. Terwijl het allemaal niet zo moeilijk is.

Samen met je team gecoached worden samen met een paard, waarom dan?
 inzicht in de kwaliteiten en rol van jezelf en je collega’s
betere samenwerking doordat oordelen verdwijnen
het geeft een breder perspectief op het geheel
een intensieve en leuke sessie op een andere locatie dan een vergaderzaal

Ga samen met je team niet zomaar in gesprek…
Het maakt een paard niet uit zolang je maar bent wie je bent. Paarden reageren op incongruent gedrag. Dus als wat je zegt niet klopt bij wat je lichaam aangeeft hebben zij dat direct door. Dit heeft alles met veiligheid en duidelijkheid te maken.

Jij wilt toch ook werken in het leukste team
Maak een afspraak voor jouw team. En als krijg als leidinggevende een gratis kennismakings gesprek. Werken met paarden en mensen immers altijd maatwerk.
Zie ook mijn pagina over trainingen.

Van individu naar TEAM

Jezelf kunnen en mogen zijn in een team?
Samen met Anderen Coach en de paarden gaan jullie spelenderwijs op zoek naar de kwaliteiten van jezelf en van je team.

Meld je hier aan voor de training.

Natuurlijk leiderschap

Iedereen heeft het erover…maar wat is het nou eigenlijk?

Samen met het paard ga je op zoek jouw manier. Er is namelijk niet een manier die goed is en altijd werkt. Het is geen kunstje die je aanleert, als je het eenmaal begrijpt is het zo simpel en ook leuk. Dus geen gedoe, getrek of gevecht in je team, bij je collega managers, maar gewoon lekker jezelf zijn.

Meld je hier aan voor de individuele training.

Je team op z’n best

Geen twijfel of achterover leunen

Iedere leidinggevende loopt wel een keer vast met zijn team. Je komt niet tot het beste resultaat, de onderlinge verhoudingen zijn niet oké en het vertrouwen ontbreekt. Terwijl jij graag samen resultaat wil behalen.
Samen met mijn paarden help ik je aan een frisse wind in je team zodat duidelijk wordt wat er beter kan, de verwachtingen naar elkaar worden uitgesproken en de communicatie weer open is.

Neem contact met mij op voor een persoonlijk aanbod.

Wat vinden mijn klanten ervan?
Harry Weitering van De Drentse Zaak: “Ik zou het iedereen aanraden die aan zichzelf wil werken en aan teams/bedrijven die op een ontspannen manier op een super locatie willen werken aan het verbeteren van de onderlinge verstandhouding/werking van teams en van de personen zelf. Het levert namelijk altijd iets op voor het team en voor het individu.”