Coachen van teams met paarden

Samenwerking en veiligheid zijn het belangrijkste in een team. Een vaak gehoorde uitspraak, maar waar zit dan de link met coachen met paarden?

Heb jij ooit eens een kudde paarden in rengalop tegen elkaar aan zien rennen?
Paarden leven in een kudde voor hun eigen veiligheid. Als individu zijn ze namelijk erg kwetsbaar in de natuur. In deze kudde zijn afspraken gemaakt qua leiderschap en die zijn heel helder en duidelijk. Als de kudde niet veilig is brengt de leider ze in veiligheid. Als de leider zijn rol niet pakt, dan pakt een ander deze. Voor paarden zijn de rollen heel duidelijk. Zo werkt het ook bij mensen. Ieder heeft zijn eigen rol in de kudde, kijk maar naar je werk, je partner, je kinderen.

Het loopt vaak niet lekker als er onduidelijkheid is. Dan gaan er twijfels ontstaan, bij jezelf of bij je team. Waar ben jij goed in? Welke plek neem jij in in je gezin, in jouw team, jouw kudde? Ben je een leider of een volger? Zodra je vragen gaat stellen kan het onduidelijk worden. Terwijl het allemaal niet zo moeilijk is.

Ga veilig in gesprek met het paard.
Het maakt een paard niet uit zolang je maar bent wie je bent. Paarden reageren op incongruent gedrag. Dus als wat je zegt niet klopt bij wat je lichaam aangeeft hebben zij dat direct door. Dit heeft alles met veiligheid en duidelijkheid te maken.

Een groepscoaching met paarden levert altijd wat op:
– inzicht in de kwaliteiten en rol van jezelf en je collega’s
– betere samenwerking doordat oordelen verdwijnen
– het geeft een breder perspectief op het geheel
– een intensieve en leuke sessie op een andere locatie dan een vergaderzaal

Weten wat coachen met paarden voor jouw team kan betekenen, maak dan een afspraak! Naast onderstaande programma’s maak ik ook graag een maatwerk programma voor jouw team. Werken met paarden en mensen is immers altijd maatwerk.
Zie ook mijn pagina over trainingen.

Van individu naar TEAM

Jezelf kunnen en mogen zijn in een team?
Samen met Anderen Coach en de paarden gaan jullie spelenderwijs op zoek naar de kwaliteiten van jezelf en van je team. Je leert jezelf en elkaar beter kennen in een veilige oordeelloze omgeving. Zo kom je er samen achter wat er werkelijk speelt, je voelt je veilig en en heb je weer plezier in je werk en met je collega’s. De weg is vrij voor de volgende stap in professionalisering in het team. De organisatie kan niet meer om jullie heen, want jullie weten nu waar je voor staat. Jij en je team zijn professionals en zichtbaar voor de organisatie.

Together Everyone Achieves More

Duur: 2 dagdelen
Aantal deelnemers: groep tot 12 personen
Investering: elke team verdient een maatwerk programma.
Opbrengst: je leert je collega’s beter kennen waardoor je meer vertrouwen en respect krijgt voor elkaar. Doordat jullie inzage hebben in de kwaliteiten van je teamleden kunnen jullie deze makkelijker benutten. Er is meer vertrouwen, men luistert en begrijpt meer van elkaar waardoor er meer bereidheid is om voor en met elkaar te werken.

Eventuele eerder opgedane kennis van bijv. DISC kan tijdens deze sessies verder worden uitgebouwd.

Meld je hier aan voor de training.

Natuurlijk leiderschap

Iedereen heeft het erover…maar wat is het nou eigenlijk? En waarom willen we het zo graag?

Samen met het paard ga je op zoek jouw manier. Er is namelijk niet een manier die goed is en altijd werkt. Het is geen kunstje die je aanleert, als je het eenmaal begrijpt is het zo simpel en ook leuk. Dus geen gedoe, getrek of gevecht in je team, bij je collega managers, maar gewoon lekker jezelf zijn.

Voor leidinggevende die:
– willen ontdekken waar ze blij van worden
– open staan voor andere manieren van leidinggeven
– graag in gesprek gaan over leiderschap
– open staan voor bijzondere feedback
– willen oefenen in loslaten, richting geven, vertrouwen…

Datum: 27 juni 2020 van 10:00 tot 16:00 uur
Investering: individueel € 127,- incl. BTW.
Opbrengst: veel meer rust in je hoofd en je werk. Je bent verantwoordelijk voor je team, maar het gaat allemaal vanzelf. Leidinggeven wordt leuker is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Deze training kan ook in teamverband worden gegeven.

Meld je hier aan voor de individuele training.

Frisse blik op je team

Iedere leidinggevende loopt wel een keer vast met zijn team. Je komt niet tot het beste resultaat, de onderlinge verhoudingen zijn niet oké en het vertrouwen ontbreekt. Terwijl jij graag samen resultaat wil behalen.
Samen met mijn paarden help ik je aan een frisse wind in je team zodat duidelijk wordt wat er beter kan, de verwachtingen naar elkaar worden uitgesproken en de communicatie weer open is.

Je hele team boekt snel vooruitgang omdat iedereen zich bewust wordt van de effecten van zijn gedrag, gedachten en gevoel. Aan het eind van de dag staan jullie je sterker in je schoenen. Alle activiteiten zijn op de grond. Je zit niet op het paard.

Wat kun je verwachten?
– krachtige metaforen met je werk
– een unieke ervaring
– inzicht in wat er daadwerkelijk speelt
– eigenaarschap en verantwoordelijkheid wordt automatisch gepakt
– lekker met elkaar aan de slag
– in een prachtige en veilige omgeving

Voor team die:
– de uitdaging graag aan gaan
– willen trainen en leren buiten hun comfort zone
– het leuk vinden om meer over elkaar te weten om zo samen meer te bereiken

Neem contact met mij op voor een persoonlijk aanbod.

Wat vinden mijn klanten ervan?
Harry Weitering van De Drentse Zaak: “Ik zou het iedereen aanraden die aan zichzelf wil werken en aan teams/bedrijven die op een ontspannen manier op een super locatie willen werken aan het verbeteren van de onderlinge verstandhouding/werking van teams en van de personen zelf. Het levert namelijk altijd iets op voor het team en voor het individu.”