Trainingen voor ruiters

Iedereen die iets heeft met paarden, voelt zich weleens onzeker…

Jij hebt op jouw manier iets met je paard. Iets wat je helpt, je raakt, je bezig houdt.
Hij (of zij) was er was toen het moeilijk was, je hebt er heerlijke tochten mee gemaakt of je paard is een lekkere plek om naar toe te gaan om jezelf te zijn. Een uitlaatklep, een maatje…

Maar soms gebeuren er dingen waardoor de band minder wordt.
Je valt een keer van je paard, hij schrikt ergens van en schiet er vandoor, hij weigert steeds vaker voor de hindernis, hij wil de trailer niet meer in. Soms zelfs zo erg dat je een knoop in je buik hebt als op je paard stapt…. Je soms geen zin hebt om naar buiten te gaan waar jullie vroeger zoveel plezier  hadden… of zelfs geen zin hebt om naar stal te gaan…

Ik help jullie om weer samen te kunnen genieten!

Ik help jullie om samen weer te genieten

jij gaat weer samen genieten met je paard
jij gaat weer samen lekker naar buiten
jij kunt ontspannen rondrijden, waar je ook bent
jij hebt een fijne samenwerking met je paard
en het voelt alsof het allemaal vanzelf gaat!

 

“Horsemanship is the art of mastering our own movements, thoughts, emotions and behavior. Not the horses.”
-Mark Rashid-

Waarom doe ik dit?

Graag wil ik mensen en hun paarden helpen genieten. Weer vertrouwen hebben in elkaar. Niet bang zijn om dingen niet goed te doen, of bang om naar buiten te gaan of bang om de controle kwijt te raken. Maar gewoon lekker ontspannen rijden. Weer genieten van de lessen, de buitenritten en jullie momenten samen in de bak of op stal.

Samen met jou en je paard gaan we zonder spanning weer op pad. Op pad naar balans en ontspanning. Met als doel een fijne samenwerking en communicatie met je paard. En het terugvinden van je maatje. Weer samen op pad, van angst naar vertrouwen.

Vertrouwen

Het draait allemaal om (zelf)vertrouwen en balans tussen zowel lichaam als geest. Je gedachte bepalen niet wie je bent of wat je doet. Je bent veel vrijer dan dat. En je paard weet dat. Door je eigen mogelijkheden te benutten ben je veel minder afhankelijk van je eigen stemming en gedachtes. Je paard is hier een goed voorbeeld van. Hij reageert in het moment en leeft daarnaar. Door deze ervaring krijg je meer vertrouwen in jezelf en in elkaar.

Coaching & Training met je eigen paard

Het is mogelijk een coaching of training te doen met je eigen paard. We zullen tijdens deze coaching dieper ingaan op de vaardigheden die nodig zijn om de relatie met je paard te verbeteren.
Ook jij als eigenaar van het paard zal afhankelijk van je karakter en je stemming anders reageren op je paard. Om effectief met je paard om te gaan moet je je bewust zijn van de lichaamstaal van je paard EN van die van jezelf. De omgang met je paard wordt dan ook een levens-veranderende ervaring. Ik begeleid jullie naar meer vertrouwen jezelf en in elkaar.

Bekijk alle trainingen voor ruiters!

Masterclass: Van angst naar vertrouwen

Heb jij ook last van spanning als je op je paard zit?
Voel jij je schuldig naar je paard? Omdat je weet dat hij daar gevoelig voor is.
Ben je klaar met al die goed bedoelde adviezen die niet werken

Doe dan mee met dit life changing programma!

Heb je interesse in teamcaching met paarden? Ook dat bieden wij aan!

Pin It on Pinterest

Share This