Waarom coachen met een paard?

Anderen Coach coacht samen met paarden, omdat:

 

een paard razend snel ziet waar het om gaat
het is effectief: 1 sessie staat voor 2-4 coaching sessies
het is altijd maatwerk, geen sessie is hetzelfde
een paard leeft in het hier en nu, dat geeft meteen rust
het is veilig
en het is leuk!

Wat doen paarden anders dan mensen?

Paarden zijn altijd op zoek naar veiligheid.
Ze zijn kuddedieren en afhankelijk van de ander om te overleven. Iedereen in de kudde heeft een plek. Op het moment dat jij naar de paarden gaat, ben je onderdeel van de kudde.

Non-verbale communicatie

Om te overleven zijn paarden meesters in de non-verbale communicatie. Zelfs de kleinste verandering in je lichaam (denk aan ademhaling, spierspanning, kloppen van het hart etc.) herkennen paarden. Paarden reageren hier op een verschillende manier op, afhankelijk van de situatie.
Als mens zijn we ook afhankelijk van andere mensen. Kijk maar naar je werk, je partner, je kinderen. We hebben allemaal wel een afhankelijkheid.

Daarnaast

geven paarden je feedback geven over hoe je (non-verbaal) communiceert
maken ze je bewust van de effecten van je gedrag, gedachten en gevoelhelpen paarden je om de opgedane inzichten direct te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Wat doen wij voor de paarden?

De paarden waarmee we werken leven in kuddeverband, zodat hun gedrag zo natuurlijk mogelijk is. Ze zijn gewend aan het contact met mensen en zijn vriendelijk en nieuwsgierig. Ook voor mensen met angst voor paarden is het veilig om mee te doen. Alle opdrachten doe je vanaf de grond, niet op de rug van het paard.

“Marjan ontdekte door het coachen met paarden welke ballen ze allemaal in de lucht had en wat echt belangrijk voor haar was”.

Veelgestelde vragen…

Wat levert coachen met paarden mij of mijn team op?

Afhankelijk van of je alleen komt of met je team:
– snel inzicht waar je in vast loopt
– meer rust in je hoofd
– vertrouwen in jezelf of in je team
– een betere samenwerking
– en een makkelijker en ontspannen leven!

Ik ben hartstikke bang voor paarden. Kan ik wel meedoen?

Ja zeker! De activiteiten worden afgestemd op jouw mogelijkheden. Alle activiteiten zijn vanaf de grond, dus er is altijd wel iets wat we kunnen doen.

Ik heb helemaal geen ervaring met paarden. Is dit wel iets voor mij?

Je kunt gewoon meedoen. Je hoeft namelijk geen ervaring met paarden te hebben. Tijdens het coachen met paarden wordt niet op het paard gereden, alle activiteiten zijn vanaf de grond. Ook de activiteiten passen we aan aan jouw mogelijkheden.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Alle sessies zijn maatwerk, er is dus geen vooropgesteld plan.
Vaak kom je snel tot inzicht, soms is het fijn vaker te komen. Wat jij nodig hebt voor een ontspannen en makkelijker leven!

Wat doet een coach bij het coachen?

De coach stelt vragen tijdens het intakegesprek. Aan de hand van de vragen die je hebt en waar je tegenaanloopt gaan we aan de slag. Tijdens de coachsessie doe je een of meerdere activiteiten met en misschien ook zonder paard. Als coach faciliteer ik de activiteiten en kijk hoe je met het paard omgaat. Ook kijk ik wat het paard doet tijdens de activiteiten en hoe jullie op elkaar reageren. Door de reactie van het paard worden thema’s en inzichten duidelijk en gaan we hiermee aan de slag. Het werken met paarden wordt vaak als heel direct en intens ervaren.

Wat vinden andere mensen van 'Anderen Coach'?

Mensen die fantastische resultaten behalen door mijn diensten, zeggen:
Anneke (Directeur): “Spikkel wist precies de vinger op de zere plek te leggen.”

Pernille (zorgmedewerker): “Ik heb fijne sessies gehad. Ria geeft een vertrouwd gevoel en straalt rust uit. Ze neemt ook echt de tijd voor je. Ik heb er meer uitgehaald dan ik van tevoren had gedacht.”

Pin It on Pinterest

Share This