Ervaringen van deelnemers

Deze ruiters gingen jou voor…

En ze vertellen je graag hun enthousiaste verhaal!

Martinique & Dajla

Martinique en Dajla:
Ik heb veel ervaring, ook met jonge paarden, maar wilde het met mijn nieuwe paard ” anders” doen. Vnauit rust, met oog voor haar. Meer gericht op samen genieten. Daarom heb ik voor Ria gekozen. We trainen regelmatig samen en ik volg graag een trainingsdag bij haar op locatie. Ze is een ervaren coach met verstand van paard en mens! Haar duidelijke en positieve aanpak zorgt ervoor dat ik met plezier samenwerk met mijn jonge paard. We maken samen mooie stappen en ze ontwikkelt zich mooi. Ria weet als geen ander haar vinger op de zere plek te leggen. Dat is soms confronterend, maar we moeten er ook vaak om lachen!

Heidy & Hazel

Rust en vertrouwen daar waren we naar op zoek. Toen we eenmaal ons nieuwe paard Hazel hadden gevonden wilde we graag een goede gezamenlijke start, een goede basis voor paard en ruiter en vanuit daar de training qua rijden oppakken. Rustig opbouwen met wandelen, knuffelen, grondwerk en elkaar daardoor beter leren kennen en aan elkaar kunnen wennen. Direct vanaf het begin hebben we dit mogen doen onder begeleiding van Ria. Niets moet, alles mag en in kleine stapjes….elke stap is er 1 en door Ria worden we daar aan herinnerd. Soms lopen we tegen iets aan wat (nog) niet zo gaat als wij zouden verwachten, dan kan het dat wij te snel willen en neemt zij ons mee in wat zij ziet, legt dat duidelijk uit en neemt je mee in de stappen die kunnen worden genomen. Onze dochter van 15 stapte gelijk op zodra er een passend zadel was en onder begeleiding van Ria leert ze nu meer te luisteren naar het paard, ze worden steeds meer een team. Ria legt op een duidelijke manier uit waarom je soms iets wel of niet moet doen en laat dat dan ook zien of voelen. We zien bijna 3 maanden zoveel verschil bij ons paard zowel lichamelijk zoals bespiering maar ook geestelijk. Zelf ben ik niet zo’n held maar ook dat mag, iedereen in zijn eigen tempo, op zijn eigen niveau met belangrijkste kenmerken ontspanning en vertrouwen. We genieten en gaan onder begeleiding van Ria nog veel meer genieten daar hebben we alle vertrouwen in!

Eline & Oogje

Eline- Oogje (eigen paard): Oogje en ik zijn weer een team aan het worden. Wat voelt het heerlijk om weer ontspannen door de bak te durven gaan.
Ria leert mij om mijn gedachten (die vaak nergens op slaan en alles alleen maar enger maken) opzij te zetten en weer te genieten van mijn paard. Vanochtend onze 3e les gehad en we gingen ontspannen door de bak. Zelfs in draf! En die trekker? Die zagen en hoorden we niet, want we waren aan het samenwerken. Mijn angst heb ik op heel wat momenten opzij kunnen zetten. 2 maanden geleden durfde ik niet op hem te zitten en kijk ons nu! Ik heb met de gedachten gespeeld om hem te verkopen, maar dat gaat never nooit niet gebeuren! ❤ Heerlijk verder zonder angst. Dankjewel Ria!

Evelyn & Bella

“In het eerste gesprek met Ria hebben we mijn doelen doorgenomen. Ik miste vooral het vertrouwen in mezelf en in mijn paard om veilig (buiten) te kunnen rijden. Door mijn angst was ik met rijden verkrampt. Het advies van Ria was om hele kleine stapjes te maken. Hierdoor boek je steeds succesjes en groeit je vertrouwen. We zijn met grondwerk begonnen. Ik heb geleerd om heel duidelijk te zijn in wat ik wil dat mijn paard doet. Hierdoor ontstond rust bij mezelf en ook bij mijn paard. Vervolgens verder met rijden in de bak, eerst in stap en nu na een paar weken draven we al vastberaden in de rondte. Ria gebruikt haar kwaliteiten als coach: zij laat je rustig uitvinden wat je lichaamshouding en je mentale inzet bij je paard te weeg brengt. En daarnaast geeft ze gedegen rij technische instructie en laat ze je steeds weten als je goed bezig bent. Door de hele kleine stapjes maken we sprongen vooruit. Het is nu gewoon leuk om samen bezig te zijn!”

Ja ik wil ook weer met plezier paardrijden!
En geef me hier op !

Wat anderen over mij vertellen...

Aan een aantal deelnemers van verschillende trainingen heb ik gevraagd iets te vertellen over hun ervaring. 
Ik deel deze ervaringen graag met u!

"Teamcoaching met paarden"

Het was een mooie ervaring, omdat al snel een aantal zaken uitgesproken werd door de deelnemers inclusief de bijbehorende emoties. En er ontstond ook gelijk meer begrip voor elkaars situatie, achtergrond, manier van reageren onderling. Bij de paarden werd dit nog duidelijker. Mooi om ook te zien dat ook mensen die vooraf bang waren of afwachtend toch in actie kwamen richting het paard. En vanuit het paard respons kregen. Goed voor het zelfvertrouwen...Direct de volgende dag was de reactie dat het vooral ook erg leuk was.
...Door te starten met een vragenronde aan het team (hun verwachtingen peilen en wie is er bang voor paarden) en aansluitend eerst zonder paarden een aantal oefeningen te doen, kwam de sessie goed tot zijn recht... de catering was erg goed en het haardvuurtje buiten onder de kapschuur ook erg goed werkte voor de juiste sfeer. Daarnaast was jij als trainer/coach rustig, duidelijk en hadden ze er snel vertrouwen in!
...Ik zou het iedereen aanraden die aan zichzelf wil werken en aan teams/bedrijven die op een ontspannen manier op een super locatie willen werken aan het verbeteren van de onderlinge verstandhouding/werking van teams en van de personen zelf. Het levert namelijk altijd iets op voor het team en voor het individu.

Harry Weitering

De Drentse Zaak

"Individuele coaching"

Na een gesprek staande in de bak samen met mijn coach en twee paarden, voelde ik me lekker ontspannen. En liet alles rustig op me inwerken.
Mijn coach vraagt, waar zit je mee?
Ik had voor me zelf twee dingen waar van één: "dan niet". En daar gingen we mee aan de slag. Samen met mijn buddypaard naar een plek die ik de "dan niet" plek noemde, deze plek voelde heel onrustig, en samen met mijn buddy paard naar een plek die heerlijk vertrouwd en vooral veilig voelde.  Mijn coach op enige afstand, maar voelde heel dicht bij, dit gaf mij een heerlijk rustig gevoel.
Na de sessie een gesprek met mijn coach en een heerlijke kop thee en voor mijn buddy paard een lekker brokje, nam ik afscheid en nam mij voor om dit zeker nog een keer te ervaren.
Wat nu heel bijzonder was. De andere van de twee keuzes, was dat als ik weg ga meerdere keren in mijn tas kijk of ik alles wel heb meegenomen en of alles nog wel in mijn tas zit. tot soms bijna paniek dat ik het niet zo gauw zag wat ik zocht. Na twee dagen na mijn sessie dacht ik, ik heb alles in mijn tas en vond het zo prima, alles zat er in, niet nodig om nog een keer te kijken. En ik dacht, joh, ik heb alles en dat geeft veel rust.

Dank je wel Ria, en voor mij, op naar de volgende keer. Ria ik wens je veel succes en hoop dat er veel mensen van deze coaching kunnen genieten.

Jeannette Kiestra

"Coaching ondernemer"

Iedereen heeft wel iets wat hij/zij bij zichzelf zou willen veranderen.
Mijn man en ik hebben een goed lopend en snel groeiend bedrijf wat we met één medewerker zijn gestart. Al snel kwamen er meer medewerkers bij en daar liep ik tegen een situatie aan waar ik mee worstelde.
‘Hoe krijg je een goede relatie met je medewerkers en hou je toch het overwicht’.
Op het juiste moment kwam Ria Duinker met het voorstel om te kijken wat er gebeurt tijdens een sessie met Spikkel. Nou, het was een groot succes. Niet alleen de bewustwording in de werksituatie maar ook op andere vlakken veranderde.
Het is een verandering op onbewust niveau waar op bewust niveau doorwerkt en daarom vaak moeilijk uit te leggen maar desalniettemin zeer doeltreffend. Juist omdat het op onbewust niveau is, is het iets waar je jezelf niet constant aan hoeft te herinneren maar gaat het eigenlijk vanzelf en dat is alleen maar fijn.
De medewerkers hebben het allemaal naar hun zin en ik geniet daarvan. Wij zijn een hechte groep met elkaar maar als het nodig is sta ik op als werkgever en kan ik bijsturen waar nodig. Ik ben een stuk zekerder geworden in ‘moeilijke’ situaties en straal dat ook uit.
Als je dan van de medewerkers te horen krijgt dat ze blij zijn bij ons te mogen werken kan ik alleen maar zeggen: Bedankt Ria en Spikkel!
Individuele coaching sessie met paarden

Anneke Horst

"Individuele coaching"

Een mooie en rustige plek, een betrokken en objectieve coach plus een stel paarden waarbij mijn viervoeterangst vrijwel meteen verdween… voor mij waren alle ingrediënten aanwezig om me te kunnen overgeven aan dit paardencoaching proces. Door de interactie met een van de paarden, vragen van Ria of een activiteit waarbij ik met aanwezige spullen een gevoel of gedachte uitbeeldde kreeg ik razendsnel inzicht in waar mijn knelpunten zaten. Het was steeds overduidelijk waar het precies om draaide, verrassend genoeg vaak terug te herleiden naar één punt. Er gebeurde een heleboel terwijl ik dacht dat ik niet zoveel deed en het werkte nog lange tijd na. Ik vond het een unieke, bijzondere en leerzame ervaring waarbij ik inzichten heb gekregen waar ik zelf mee verder kan.

Een aanrader voor iedereen die open staat voor persoonlijke groei.

Petra

Pin It on Pinterest

Share This