We stellen ons graag voor:

Over Ria…

Hallo! Mijn naam is Ria Duinker. Al vanaf kleins af aan ben ik gefascineerd door paarden. Ze zijn groot, mooi, bewegen soepel en hebben aandacht voor je. Ze zijn nieuwsgierig en ze communiceren op hun eigen wijze. Ze namen me mee op hun rug en lieten me hun wereld zien. En in hun wereld mocht ik zijn wie ik ben. Ik heb ze voor altijd in mijn hart gesloten. En nu mag ik overal zijn wie ik ben.

Dat wil jij toch ook?

Ik ben als klein meisje begonnen op een manege op Texel waar ik al snel heerlijke buitenritten maakte in het bos en op het strand. Hier is mijn passie voor paarden en mensen begonnen. Wat beweegt een mens om op een paard te gaan zitten en wat beweegt een paard om mensen toe te laten op zijn rug? En hoe kunnen zij samen bewegen.  

Tijdens mijn studie Mensendieck kwam de fysieke kant erg aan bod. Een mens moet fysiek in staat zijn om bepaalde dingen te doen. Maar wat als het mentaal niet lukt? Hoe staat dat met elkaar in verhouding? Is er dan harmonie tussen lichaam en geest? En hoe voel je dat?

“Ik ben altijd in beweging, wil dingen altijd beter doen. Paarden geven me de rust en de ruimte om te ontdekken.”

Paarden zijn heel goed in het herkennen van signalen. Als deze tegenstrijdig zijn is een paard niet veilig. Ze zullen je dan ook niet graag in hun kudde opnemen omdat ze niet goed van je op aan kunnen. In een kudde is dat vaak een keuze tussen leven en dood. Hoe zit dat dan?

Ik weet nog heel goed dat ik van mijn werk af kwam en even snel wilde rijden. Ik liep het land op en mijn paard draaide zich gewoon om en ging lekker bij zijn maatjes staan eten. Hij liet mij gewoon links liggen. Ik ging naar binnen om een kopje thee te drinken en bedacht daar dat het niet echt in harmonie ging als ik wel “ff zijn land op kwam om nu te rijden”. We wilde immers samenwerken en dat voelde dus niet zo. Hier zag ik al de potentie die paarden hebben om duidelijk (zonder goed of fout) aan te geven wat ze bedoelen.

Locatie

Inmiddels woon in samen met mijn partner Gerard in een boerderij in het mooie Midwolde. Ontwikkeling, genieten, vrijheid en paardenwelzijn staan hoog op mijn lijstje. We hebben voor de paarden een weide met een speelheuvel, waterpoel, rijbak en een aparte hoek met kruiden. De paarden staan 24/7 buiten en hebben een schuilstal tot hun beschikking. Maar niet alleen goede voeding en huisvesting is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Daarom werk ik graag samen met de paarden aan harmonie en communicatie. Als we samen in balans zijn dan voelt het zo vertrouwd, dan kost het nauwelijks moeite.

Coachen

Tijdens het coachen ben ik erg nuchter. Ik luister, neem mensen serieus en benoem wat ik hoor en zie. Soms confronterend, maar altijd zonder schaamte en zonder oordelen. Door je uit te leggen waar de menselijke ervaring ontstaat, en dat het niet je denken is wat bepaald hoe je je voelt. Zo wordt jij bewust van je eigen overtuigingen en patronen en kan daar zelf mee aan de slag. Wij wijzen je slechts de weg naar hoe het makkelijker kan.

“True horsemanship is developed in the mindful quality of everything we do—not just in the quality of everything we do with our horses.”-Mark Rashid-

Jouw pad

Paarden betekenen veel voor mensen. Ze zijn niet voor niets op jouw pad gekomen.

Iedereen heeft zijn eigen pad te wandelen. Door je paard ook mee te nemen in jouw ontwikkeling is het leuker en ja misschien ook intenser. Maar vergeet niet dat alles al in je zit. Het vertrouwen, de verbinding en de wil om samen te werken. Ook jij kan dat weer ervaren. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik loop graag een stukje met jullie mee.

Eigen ontwikkeling 

2021: weekend seminar Masterson Method
2021: SHU Masterclass @SportHorsemanship United
2020: Leergang probleempaarden @Freestyle Academie (Emiel Voest)
2019: 3 daagse clinic Mark Rashid en Jim Masterson in Engeland
2019: Exclusieve Liberty Training @Feather Light Horsemanship
2019: Shiftdag voor ondernemers @Shift-academy (als trainee)
2019: 3 Principles Practitioner (jaaropleiding) @Shift-academy
2018: 2dgs Clinic Luca Monetta @de Bult, Steenwijk
2018: 2dgs Masterclass Horses inside out, Gillian Higgins @Bascule
2018: De paardenhals, balans of bottleneck, Drs Franklin Lashley en Drs Morgan Lashley @Basule
2018: Progressief Trainingsjaar @Sport & Horsemanship United
2017: Equine Assisted Coach Verdiepingsjaar level 2 @Keulseweg
2017: 5 day Intensive @Sport & Horsemanship United
2016: Equine Assisted Coach level 1 @Keulseweg
2015: Progressief Trainingsjaar @Sport & Horsemanship United
2007: Instructeur ORUN

Daarnaast diverse opleidingen als: inkoper, LEAN, office management en ben ik in bezit van mijn BHV diploma.

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

Mijn team...

Pin It on Pinterest

Share This