Ruiters

Iedereen die iets met paarden heeft, heeft op zijn of haar manier iets met dit mooie dier. Iets wat je helpt, je raakt, je bezig houdt, er was toen het moeilijk was, heerlijke tochten mee maakt of een lekkere plek om naar toe te gaan om jezelf te zijn. Een uitlaatklep, een maatje…

Maar soms gebeuren er dingen waardoor de band minder wordt.
Je valt een keer van je paard, hij schrikt ergens van en schiet er vandoor, hij weigert steeds vaker voor de hindernis, hij wil de trailer niet meer in. Soms zelfs zo erg dat je een knoop in je buik hebt als op je paard stapt…. Je soms geen zin hebt om naar buiten te gaan waar jullie vroeger zoveel plezier  hadden… of zelfs geen zin hebt om naar stal te gaan…

Samen weer genieten
Graag wil ik mensen en hun paarden helpen genieten. Weer vertrouwen hebben in elkaar. Niet bang zijn om dingen niet goed te doen, of bang om naar buiten te gaan of bang om de controle kwijt te raken. Genieten van de buitenritten, de momenten samen. Door nieuwsgierig te zijn, zonder druk samen weer op zoek te gaan. Samen je balans te vinden. Je maatje terug te vinden. Weer samen op pad, van angst naar vertrouwen.

Paardencoaching met je eigen paard

Het is mogelijk een coaching te doen met je eigen paard. We zullen tijdens deze coaching dieper ingaan op de vaardigheden die nodig zijn om de relatie met je paard te verbeteren.
Ook jij als eigenaar van het paard zal afhankelijk van je karakter en je stemming anders reageren op je paard. Om effectief met je paard om te gaan moet je je bewust zijn van de lichaamstaal van je paard EN van die van jezelf. Het draait allemaal om (zelf)vertrouwen en balans tussen zowel lichaam als geest. De omgang met je paard wordt dan ook een levens-veranderende ervaring. Ik begeleid jullie naar meer vertrouwen in elkaar.

Eendaagse training “van angst naar vertrouwen”

Je paard zelfverzekerd en moedig. En zelf rustig zijn in onzekere situaties. Wie wil dat nou niet? Na onze life changing training lukt dat!!

Onder begeleiding van maar liefst 2 professionals (beide paardencoach) een instructrice en een gedragsdeskundige voor mens en paard werk samen met je paard aan rust, vertrouwen en leiderschap.

Tijdens de training nemen we je mee in het hoe en waarom paarden reageren zoals ze doen. Maar voornamelijk kijken we naar jou als ruiter.
Hoe ga je om met je paard. En hoe doe je dat bij stressvolle situaties? Jij leert zelf wat je moet doen om rustig te blijven en hoe je dit over brengt op je paard. Daarnaast wordt je paard minder sensibel op allerlei prikkels, waardoor je jouw paard door elke situatie kan leiden. Als een echte leider!

Programma
We starten in de ochtend met een korte kennismaking met alle deelnemers, paarden en de thema’s die er spelen. Zo kunnen we direct ingaan op de situatie die bij jou speelt. Wij werken niet met een standaard methodiek maar kijken echt wat bij jou en je paard past.
Na een theorieles en gaan we praktisch aan de lag met grondwerk- en leiderschap oefeningen. Na de verzorgde lunch gaan we met de paarden aan de hand een parcours in.

Resultaat
In deze cursus boeken we altijd snel vooruitgang. De paarden worden moediger en laten zich meer leiden. En jij staat sterker in je schoenen. Je krijgt een heleboel tips, trucs en tools en kan deze direct toepassen. Het zien van de verandering bij je paard zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt in elkaar. Van angst naar vertrouwen!

Geef je meteen op

Eigen locatie:
Het is ook mogelijk om vanaf 6 deelnemers op je eigen stal een schriktraining te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Docenten:
Ria Duinker, 3Principles facilitator, Orun en Happy Athlete instructrice, Equine Assisted Coach, Level 1 en 2.
www.anderencoach.nl

Lisbeth Houthuijzen, 2Moons Gedragsdeskundige. Equine Assisted Coach. Level 1.
www.horseconcepts.nl

Training: “een goeie leider voor je paard”

  • Weet jij het verschil tussen een goede leider of een baas zijn voor je paard?
  • Weet jij wat je moet doen als hij niet doet wat jij wilt?
  • Vind je het soms best spannend en lijkt het alsof het nooit gaat lukken?
  • Wil jij weer plezier krijgen in het rijden en de omgang met je paard?
  • En wil je dat op een leuke, duidelijke en vriendelijke manier samen doen?

Na de succesvolle trainingen afgelopen winter organiseert Anderen Coach dit jaar weer deze deze leerzame workshop:

Les 1: Eigenschappen van je paard (Horsenality)
Hoe je kan zorgen dat je paard sneller, beter en de juiste dingen leert.

Les 2: Ruiter als leider
Je leert het verschil tussen een leider en een baas. Je gaat je paard sturen met intentie en lichaamstaal.

Les 3: Vanaf de grond: stukje parelli
Je ontdekt waarom grondwerk het rijden een stuk makkelijker maakt. Hoe werkt het en waarom werkt het zo goed.

Les 4: Samen in balans in het zadel
Alle puzzelstukjes neem je mee en vallen samen onder het zadel. Je hebt een mooie basis voor je samenwerking en geniet van elkaar in ontspanning.

Geef je meteen op

Data: 14, 21 augustus 2020 om 19:15 – 20:45 uur en 5 en 19 september om 15.00-16.30 uur
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Investering: € 115,- p.p voor 4 avonden.
Opgeven: Leuk! Dit kan tot uiterlijk 10 augustus
Max 5 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding

Training: “in verbinding met je paard”

  • Wil je graag meer verbinding en meer ontspanning?
  • Werkt je paard voor jou? Of werken jullie samen?
  • Wist je dat jouw zit en houding van invloed is op de beweging van je paard?
  • En wil je dat op een leuke, duidelijke en vriendelijke manier samen doen?
  • Zowel op de grond als in het zadel?

Na de succesvolle trainingen “van angst naar vertrouwen” en “leiderschap voor je paard” organiseert Anderen Coach dit jaar weer de training “verbinding met je paard”:

Les 1: Houding en zit (zonder paard)
Hoe je niet alleen via de teugels verbinding hebt, maar ook de rest van je lichaam van invloed is op de beweging en verbinding.

Les 2: Verbinding (met paard)
Iedereen wil het..maar wat is het?
Waar zit de verbinding tussen mij en mijn paard?
En hoe herken ik zijn signalen?

Les 3: In verbinding in het zadel (met paard)
Hoeveel invloed heeft je zit op de houding en beweging van je paard? Alles neem je mee en valt samen onder het zadel. Je hebt een mooie basis voor je samenwerking en geniet van elkaar in ontspanning en verbinding.

Geef je meteen op

Data: 13, 27 augustus en 18 september van 19:15 – 20:45 uur
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Investering: € 95,- p.p voor 3 avonden.
Opgeven: Leuk! Dit kan tot 10 augustus
Max 5 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding

Wat vinden mijn klanten ervan?
Evelyn-Bella (Instructie te paard): “In het eerste gesprek met Ria hebben we mijn doelen doorgenomen. Ik miste vooral het vertrouwen in mezelf en in mijn paard om veilig (buiten) te kunnen rijden. Door mijn angst was ik met rijden verkrampt. Het advies van Ria was om hele kleine stapjes te maken. Hierdoor boek je steeds succesjes en groeit je vertrouwen. We zijn met grondwerk begonnen. Ik heb geleerd om heel duidelijk te zijn in wat ik wil dat mijn paard doet. Hierdoor ontstond rust bij mezelf en ook bij mijn paard. Vervolgens verder met rijden in de bak, eerst in stap en nu na een paar weken draven we al vastberaden in de rondte. Ria gebruikt haar kwaliteiten als coach: zij laat je rustig uitvinden wat je lichaamshouding en je mentale inzet bij je paard te weeg brengt. En daarnaast geeft ze gedegen rijtechnische instructie en laat ze je steeds weten als je goed bezig bent. Door de hele kleine stapjes maken we sprongen vooruit. Het is nu gewoon leuk om samen bezig te zijn!”

Eline- Oogje (instructie te paard): Oogje en ik zijn weer een team aan het worden. Wat voelt het heerlijk om weer ontspannen door de bak te durven gaan.
Ria leert mij om mijn gedachten (die vaak nergens op slaan en alles alleen maar enger maken) opzij te zetten en weer te genieten van mijn paard. Vanochtend onze 3e les gehad en we gingen ontspannen door de bak. Zelfs in draf! En die trekker? Die zagen en hoorden we niet, want we waren aan het samenwerken. Mijn angst heb ik op heel wat momenten opzij kunnen zetten. 2 maanden geleden durfde ik niet op hem te zitten en kijk ons nu! Ik heb met de gedachten gespeeld om hem te verkopen, maar dat gaat never nooit niet gebeuren! ❤ Heerlijk verder zonder angst. Dankjewel Ria!