Anderen Coach
Nijend 19
9465 TP Anderen, Drenthe
coach@anderencoach.nl
06-48064163

Over ons

Hallo! Mijn naam is Ria Duinker. Al vanaf kleins af aan ben ik gefascineerd door paarden. Ze zijn groot, mooi, bewegen soepel en hebben aandacht voor je. Ze zijn nieuwsgierig en ze communiceren op hun eigen wijze. Ze namen me mee op hun rug en lieten me hun wereld zien. En in hun wereld mocht ik zijn wie ik ben. Ik heb ze voor altijd in mijn hart gesloten. En nu mag ik overal zijn wie ik ben.

Ik ben als klein meisje begonnen op een manege op Texel waar ik al snel heerlijke buitenritten maakte in het bos en op het strand. Ik nam vaak hele groepen toeristen mee die vanaf het paard het mooie eiland wilde verkennen. Hier is mijn passie voor paarden en mensen begonnen. Wat beweegt een mens om op een paard te gaan zitten en wat beweegt een paard om mensen toe te laten op zijn rug? En hoe kunnen zij samen bewegen.  

Tijdens mijn studie Mensendieck kwam de fysieke kant erg aan bod. Een mens moet fysiek in staat zijn om bepaalde dingen te doen. Maar wat als het mentaal niet lukt? Hoe staat dat met elkaar in verhouding? Is er dan harmonie tussen lichaam en geest? En hoe voel je dat?

“Ik ben altijd in beweging, wil dingen altijd beter doen, maar neem de rust en de tijd voor wat een mens beweegt. Als jij meer zelfvertrouwen hebt, wat wil jij dan bereiken?”

Paarden zijn heel goed in het herkennen van signalen. Als deze tegenstrijdig zijn is een paard niet veilig. Ze zullen je dan ook niet graag in hun kudde opnemen omdat ze niet goed van je op aan kunnen. In een kudde is dat vaak een keuze tussen leven en dood. Hoe zit dat dan?

Ik weet nog heel goed dat ik van mijn werk af kwam en even snel wilde rijden. Ik liep het land op en mijn paard draaide zich gewoon om en ging lekker bij zijn maatjes staan eten. Hij liet mij gewoon links liggen. Ik ging naar binnen om een kopje thee te drinken en bedacht daar dat het niet echt in harmonie ging als ik wel “ff zijn land op kwam om nu te rijden”. We wilde immers samenwerken en dat voelde dus niet zo. Hier zag ik al de potentie die paarden hebben om duidelijk (zonder goed of fout) aan te geven wat ze bedoelen.

Inmiddels woon in samen met mijn partner Carl in een boerderij in het mooie Anderen. Ontwikkeling, genieten, vrijheid en paardenwelzijn staan hoog op mijn lijstje. We hebben voor de paarden een weide met een speelheuvel, waterpoel, rijbak en een aparte hoek met kruiden. De paarden staan 24/7 buiten en hebben een schuilstal tot hun beschikking. We hooien van ons eigen land zodat we weten wat ze eten. Maar niet alleen goede voeding en huisvesting is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Daarom werk ik graag samen met de paarden aan harmonie en communicatie. Als we samen in balans zijn dan voelt het zo vertrouwd, dan kost het nauwelijks moeite.

Coachen

Tijdens het coachen ben ik erg nuchter. Ik luister, neem mensen serieus en benoem wat ik hoor en zie. Soms confronterend, maar altijd zonder schaamte en zonder oordelen. Door je uit te leggen waar de menselijke ervaring ontstaat, en dat het niet je denken is wat bepaald hoe je je voelt. Zo wordt jij bewust van je eigen overtuigingen en patronen en kan daar zelf mee aan de slag. Wij wijzen je slechts de weg naar hoe het makkelijker kan.

Bedrijfsleven

Als coördinator en inkoopadviseur in het bedrijfsleven heb ik ook gezien hoe belangrijk het is om te communiceren. Met je collega’s, klanten, leveranciers en ook met jezelf. Pas als het duidelijk is wat je wilt en je dat duidelijk aan kunt geven kun je het ook verwachten van een ander. Zo heb ik verschillende projecten die spaak liepen begeleid en strategische projecten tot een goed einde geholpen.
Deze kennis neem ik allemaal mee naar de paarden. Dus of je nu 1 op 1 wilt coachen of met je team? Wij helpen jullie graag samen op pad.

Eigen ontwikkeling

2021: weekend seminar Masterson Method
2021: SHU Masterclass @SportHorsemanship United
2020: Leergang probleempaarden @Freestyle Academie (Emiel Voest)
2019: 3 daagse clinic Mark Rashid en Jim Masterson in Engeland
2019: Exclusieve Liberty Training @Feather Light Horsemanship
2019: Shiftdag voor ondernemers @Shift-academy (als trainee)
2019: 3 Principles Practitioner (jaaropleiding) @Shift-academy
2018: 2dgs Clinic Luca Monetta @de Bult, Steenwijk
2018: 2dgs Masterclass Horses inside out, Gillian Higgins @Bascule
2018: De paardenhals, balans of bottleneck, Drs Franklin Lashley en Drs Morgan Lashley @Basule
2018: Progressief Trainingsjaar @Sport & Horsemanship United
2017: Equine Assisted Coach Verdiepingsjaar level 2 @Keulseweg
2017: 5 day Intensive @Sport & Horsemanship United
2016: Equine Assisted Coach level 1 @Keulseweg
2015: Progressief Trainingsjaar @Sport & Horsemanship United
2007: Instructeur ORUN
Daarnaast diverse opleidingen als: inkoper, LEAN, office management en ben ik in bezit van mijn BHV diploma.

Dice

  Spikkel

  Poteen

Ik ben Dice. Ik ben nog niet zo lang bij Ria, maar vind het erg leuk om samen met haar te coachen. Ik ben erg nieuwsgierig en ga graag naar buiten.

Deze mooie man is Spikkel. Ik heet eigenlijk Lestor, maar omdat ik allemaal spikkels op mijn lijf heb vind ik dit een leukere naam. Ik ben heel rustig en overdenk de dingen graag.

Poteen is de wijste van het stel. Tenminste dat denkt hij als oudste van de kudde. Hij is geen paard van Ria, maar mag haar wel helpen met het coachen en doet dat graag.

EC

Billy

El Capone
In memorian
Mijn mooie grote stoere vent ❤

Ik ben hulpcoach Billy.
Ik coach ook graag mee, als ik er zin in heb..