Ik vertrouw mezelf. Ik mag fouten maken.

Poeh.. Dat is nog al wat om te zeggen. Denk maar eens na. Kun jij dat zeggen tegen jezelf?
Ik kan het zeggen tegen mezelf, maar heb daar wel even over gedaan. Ze zeggen niet voor niets: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard…

Ik merk dat vertrouwen in mezelf me overal mee helpt.  Ik mag fouten maken, ik mag naar mezelf luisteren, ik mag het even niet snappen, ik mag stomme vragen stellen.

Ja, ja, maar hoe werkt dat dan in de praktijk hoor ik je denken.. Vertrouwen is je basis. Als je jezelf niet vertrouwd, hoe kun je dan een ander vertrouwen. En hoe maak je dan de juiste keuze? Of leg je je vertrouwen en het maken van de keuze bij een ander?

Vertrouwen op jezelf betekend dus dat je fouten mag maken. Nou ik mocht echt geen fouten maken van mezelf. Want stel dat iemand het ziet… en ik wil het graag in een keer goed doen!
Mijn paarden hebben mij geleerd dat als je fouten maakt je soms iets onverwachts tegen komt. En dat dat zelfs nuttig en leuk kan zijn. Denk maar eens aan je computer. Hoe vaak heb je niet op een knop gedrukt dat je dacht van K… dit is de verkeerde. Maar heè, wel handig voor de volgende keer. Of kwam je door een tikfout op een website die achteraf heel nuttige informatie bevatte.

Zoals Karen Rolph zegt: Precision arrives out of the possibility to play. Spelenderwijs ontdekken. Vroeger mocht dat, waarom nu niet meer?

Ik nodig je dan ook uit om jezelf te vertrouwen en fouten te gaan maken!

Wil je ook meer in jezelf vertrouwen? Maak dan een afspraak en ervaar wat de paarden jouw vertellen.

    ria   Categorie: Blogs  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *