Ruiters

Iedereen die iets met paarden heeft, heeft op zijn of haar manier iets met dit mooie dier. Iets wat je helpt, je raakt, je bezig houdt, er was toen het moeilijk was, heerlijke tochten mee maakt of een lekkere plek om naar toe te gaan om jezelf te zijn. Een uitlaatklep, een maatje…

Maar soms gebeuren er dingen waardoor de band minder wordt.
Je valt een keer van je paard, hij schrikt ergens van en schiet er vandoor, hij weigert steeds vaker voor de hindernis, hij wil de trailer niet meer in. Soms zelfs zo erg dat je een knoop in je buik hebt als op je paard stapt…. Je soms geen zin hebt om naar buiten te gaan waar jullie vroeger zoveel plezier  hadden… of zelfs geen zin hebt om naar stal te gaan…

Samen weer genieten
Graag wil ik mensen en hun paarden helpen genieten. Weer vertrouwen hebben in elkaar. Niet bang zijn om dingen niet goed te doen, of bang om naar buiten te gaan of bang om de controle kwijt te raken. Genieten van de buitenritten, de momenten samen. Door nieuwsgierig te zijn, zonder druk samen weer op zoek te gaan. Samen je balans te vinden. Je maatje terug te vinden. Weer samen op pad, van angst naar vertrouwen.

Paardencoaching met je eigen paard

Het is mogelijk een coaching te doen met je eigen paard. We zullen tijdens deze coaching dieper ingaan op de vaardigheden die nodig zijn om de relatie met je paard te verbeteren.
Ook jij als eigenaar van het paard zal afhankelijk van je karakter en je stemming anders reageren op je paard. Om effectief met je paard om te gaan moet je je bewust zijn van de lichaamstaal van je paard EN van die van jezelf. Het draait allemaal om (zelf)vertrouwen en balans tussen zowel lichaam als geest. De omgang met je paard wordt dan ook een levens-veranderende ervaring. Ik begeleid jullie naar meer vertrouwen in elkaar.

Schrik en obstakeltraining “van angst naar vertrouwen”

Je paard zelfverzekerd en moedig! En zelf rustig zijn in onzekere situaties! Wie wil dat nou niet? Na onze schriktraining is dat mogelijk!

Onder begeleiding van maar liefst 2 professionals (beide paardencoach) een instructrice en een gedragsdeskundige voor mens en paard werk samen met je paard aan rust, vertrouwen en leiderschap.

Tijdens de schriktraining bootsen we allerlei ‘enge’ omstandigheden na en leren we je paard om meer vertrouwen in jou te krijgen als leider. Jij leert wat je moet doen om rustig te blijven en hoe je dit over brengt op je paard. Daarnaast wordt je paard minder sensibel op allerlei prikkels, waardoor je jouw paard door elke stressvolle situatie kan leiden. Als een echte leider!

Programma
We starten in de ochtend met een korte kennismaking met alle deelnemers, paarden en de thema’s die er spelen.

Na een theorieles en gaan we praktisch aan de lag met grondwerk- en leiderschaps oefeningen. Na de verzorgde lunch gaan we met de paarden aan de hand het schrikparcours in. Indien dat goed gaat kun je onder begeleiding onder het zadel het parcours in.

Doen
In deze cursus boeken we altijd snel vooruitgang. De paarden worden moediger en laten zich meer leiden. En jij staat sterker in je schoenen. Je krijgt een heleboel tips, trucs en tools en kan deze direct toepassen. Het zien van de verandering bij je paard zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt in elkaar. Van angst naar vertrouwen!

Data & locatie
Er staat op dit moment geen nieuwe training gepland. Heb je interesse in een training op je eigen locatie, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
De cursus begint om 10.00 uur en we eindigen om ± 17.00 uur. Inclusief koffie, thee en lunch.

Maximaal 6 deelnemers te paard.

Kosten
Deelnemer met eigen paard € 97,-.
Deelnemer zonder paard € 47,-

Eigen locatie:
Het is ook mogelijk om vanaf 6 deelnemers op je eigen stal een schriktraining te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Docenten:
Ria Duinker, Orun en Happy Athlete instructrice. Equine Assisted Coach, Level 1 en 2.
www.anderencoach.nl

Lisbeth Houthuijzen, 2Moons Gedragsdeskundige. Equine Assisted Coach. Level 1.
www.horseconcepts.nl

“een goeie leider voor je paard”

 

  • Weet jij het verschil tussen een goede leider of een baas zijn voor je paard?
  • Weet jij wat je moet doen als hij niet doet wat jij wilt?
  • Vind je het soms best spannend en lijkt het alsof het nooit gaat lukken?
  • Wil jij weer plezier krijgen in het rijden en de omgang met je paard?
  • En wil je dat op een leuke, duidelijke en vriendelijke manier samen doen?

In het voorjaar van 2019 organiseert Anderen Coach vier workshops:

Eigenschappen van je paard (Horsenality)
Hoe je kan zorgen dat je paard sneller, beter en de juiste dingen leert.

Ruiter als leider
Je leert het verschil tussen een leider en een baas. Je gaat je paard sturen met intentie en lichaamstaal.

Vanaf de grond: stukje parelli
Je ontdekt waarom grondwerk het rijden een stuk makkelijker maakt. Hoe werkt het en waarom werkt het zo goed.

Samen in balans in het zadel
Alle puzzelstukjes neem je mee en vallen samen onder het zadel. Je hebt een mooie basis voor je samenwerking en geniet van elkaar in ontspanning.

Geef je nu op!

Volwassenen: 2, 16, 30 mei en 6 juni om 19:30 – 21:00 uur
Kinderen:  8, 22 mei en 5 en 19 juni om 15:00 – 16:30 uur
Locatie: Anderen Coach te Anderen
Normale prijs: € 95,- p.p.
Opgeven: Leuk! Dit kan tot uiterlijk 20 april bij:
coach@anderencoach.nl
Max 4 deelnemers, met eigen paard = optimale begeleiding

Wat vinden mijn klanten ervan?
Evelyn-Bella (Instructie te paard): “In het eerste gesprek met Ria hebben we mijn doelen doorgenomen. Ik miste vooral het vertrouwen in mezelf en in mijn paard om veilig (buiten) te kunnen rijden. Door mijn angst was ik met rijden verkrampt. Het advies van Ria was om hele kleine stapjes te maken. Hierdoor boek je steeds succesjes en groeit je vertrouwen. We zijn met grondwerk begonnen. Ik heb geleerd om heel duidelijk te zijn in wat ik wil dat mijn paard doet. Hierdoor ontstond rust bij mezelf en ook bij mijn paard. Vervolgens verder met rijden in de bak, eerst in stap en nu na een paar weken draven we al vastberaden in de rondte. Ria gebruikt haar kwaliteiten als coach: zij laat je rustig uitvinden wat je lichaamshouding en je mentale inzet bij je paard te weeg brengt. En daarnaast geeft ze gedegen rijtechnische instructie en laat ze je steeds weten als je goed bezig bent. Door de hele kleine stapjes maken we sprongen vooruit. Het is nu gewoon leuk om samen bezig te zijn!”